Friday, November 03, 2006

Jävla pappskallar

Finns det några som är mer korkade än den s.k. "autonoma" extremvänstern? De har ju förvisso hård konkurrens från många andra värdiga kandidater till den titeln, men när man ser vad som hände i Göteborg igår,då känns det som att ultravänstern måste vinna.

En talesman för den lilla kommunistiska (trotskistiska) sekten Rättvisepartiet socialisterna förklarar varför de anordade demonstration så här:

"Vi vill visa att Sverigedemokraterna är en liten extremistisk klick som inte tolereras av den breda allmänheten"

Och det tror de att de gör med en demonstration på ynka 100 personer i halvmiljonstaden Göteborg? En demonstration som ju mest varit patetisk om det bara varit en demonstration, men inte helt oväntat hade de en svans av drygt 40 AFA-huliganer som ser till att lamslå centrala Göteborg och orsaka poliskostnader på 1 miljon(!).

Det enda resultatet av AFA-huliganernas verksamhet är förutom den där miljonen i kostnader att allt fler lär stödja SD. De som i allmänhetens ögon beter sig som en "extremistisk klick" är ju ultravänstern, inte SD. Många lär ju resonera som så att om de där psykotiska våldsextremisterna i AFA och allierade organisationer (Ung Vänster, SUF, Osynliga partiet osv.) hatar SD så mycket då är nog inte SD så dåliga ändå. AFA fyller för SD liknande funktion som John Kerry för republikanerna.

En komisk fotnot i det hela är att tydligen så begav sig runt 20 nazister till extremvänsterns möte för att störa det. Bilden av vad som hände skiljer sig komiskt mycket från de båda sidorna. På den nazistiska webportalen Info-14 hävdar man att de som man kallar det "nationalistiska" aktivisterna drev vänsteraktivisterna på flykt och att dessa fegt gömde sig bakom en mur av poliser trots att de hade ett numerärt överläge. På ultravänsterns webportal Motkraft hävdar man tvärtom att det var nazisterna som flydde undan vänsterextremisterna.

Vem som har rätt vet jag inte då jag inte var där och då jag inte litar på någon av dem. Klart är dock att minst en av dem ljuger och att båda är kapabla till det.

UPPDATERING: Jag ser att det i Expressen/GT publicerats en artikel av en journalist som liksom jag påpekar att AFA i praktiken är SD:s mest effektiva kampanjarbetare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home