Saturday, August 26, 2006

Lite Smått och Gott om Valet

Den ena mätningen visar på fortsatt klar ledning för de borgerliga, medan den andra visar på att den helt plötsligt utraderats. Den ena visar på att Sverigedemokraterna fallit ner till 1.1%, den andra att de stigit till 2.3%. Den ena visar att kristdemokraterna och folkpartiet gått klart framåt, medan centern fallit, den andra visar att kristdemokraterna och folkpartiet backar medan centern går kraftigt framåt.

Om folk glömt vad de borde ha lärt sig från förra valet (där mätningarna skilde sig ganska mycket från det slutgiltiga resultatet) att man bör vara mycket skeptisk mot resultaten i opinionsmätningar så torde detta påminna dem.

Sossarna spelar jätteupprörda över den så kallade Kd-spionen Louise Axelsson och ropar skandal och till och med "Watergate". Vad hade hon då gjort? Brutit sig in i deras högkvarter (vilket skedde i Watergate)? Nej, hon hade ringt och ljugit om att hon är sosse i syfte om att få information om när SSU tänkte sätta upp några sketna affischer. Det är allt. Jag kan faktiskt inte förmå mig att bli sådär superupprörd över detta.

En synnerligen ohelig allians av frikyrklige Alf Svensson och den rabiat feministiska veganen Birgitta Ohlsson går till angrepp mot moderaterna för att de vad gäller bistånd fortfarande är relativt vettigare än övriga riksdagspartier. Dick Erixon tycks inte särskilt upprörd över det sakliga innehållet i Svenssons och Ohlssons artikel där vi alltså åter ser borgerliga som försöker överträffa sossarna i utgifter, utan han är bara upprörd över att artikeln skadar den värdelösa borgerliga alliansen. Det har han i och för sig rätt i att utspelet skadar alliansen, men det blir ju svårare och svårare att se varför någon frihetsvän skulle bry sig om de borgerliga sossarna eller original sossarna vinner när de borgerliga inom många områden (som anslag till kommuner och bistånd) föreslår större utgifter och när de totalt sett knappt mer än ytterst marginellt under.

Jag hade tänkt skriva mer om varför biståndet bör helt avskaffas , men Carl Svanberg har redan skrivit en väldigt bra post om det som rekommenderas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home