Saturday, September 09, 2006

Paradox & Perssons lögner

Kom just tänka på en sak. Varje gång jag lyssnar på de borgerliga partiledarna, som Reinfeldt, Leijonborg och Göran Hägglund då blir jag allt mindre positiv till tanken på en borgerlig regering.

Men varje gång jag lyssnar på Göran Persson eller någon av hans ministrar, för att då inte tala om hans kommunistiska och miljöpartistiska partners, då blir jag mer positiv till en borgerlig regering.

Detta avspeglar dels att båda huvudalternativen i svensk politik är dåliga och dels att de borgerliga i jakten på mittenväljare gör sitt bästa för att framstå som så socialistiska som möjligt medans Göran Persson gör sitt bästa för att få de borgerliga att framstå som så antisocialistiska som möjligt.

Apropå Göran Persson förresten så finns här en lång lista på hur Persson systematiskt ljuger (visst, han kan i teorin helt enkelt vara felinformerad, men det förefaller som en mindre trolig förklaring med tanke på hur många högavlönade byråkrater finansdepartementet har som torde hålla reda på sånt) TV-tittarna och radiolyssnarna rätt upp i ansiktet om statistik i sina mediaframträdanden. Något som faktiskt i grunden är minst lika allvarligt som det där med att Lars Leijonborg i måndags ljög om vad han visste att Johan Jakobsson visste innan förra söndagen.

Jag har som sagt inget förtroende eller sympati för de borgerliga partiledarna men nog skulle jag njuta om någon av dem vid någon av de kvarvarande debatterna de skulle förnedra Persson genom att läsa upp listan på hans lögner. Det skulle för övrigt också i praktiken innebära att de skulle vinna debatten, så det ligger ju i deras intresse också.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home